ORIHUELA COSTA

Orihuela Costa is direct aan zee gelegen in het meest zuidelijk deel van de Costa Blanca ongeveer 60 kilometer ten zuiden van de stad AlicanteOrihuela Costa grenst aan het gebied van Torrevieja. In dit gebied vindt u de stranden Cabo Roig, La Zenia, La Glea, Aqua Marina, Mill Palmeras, Punta Prima, Playa Flamenca en Campoamor.
Deze kuststreek heeft zeer mooie zandstranden met glashelder water, afgewisseld met rotsenpartijen en veelal kleine baaitjes, wat dit gebied een van de mooiste streken aan de Costa Blanca maakt. De kwaliteit van het zwemwater 
voldoen aan de hoge eisen van de Europese Unie, vandaar er enkele stranden het ´Blue Flag` kwaliteit keurmerk hebben gekregen. Door de perfecte ligging, een gemiddelde temperatuur van 18°C, en de meer dan 300 zonnedagen per jaar, maken dat de stranden, baaien en watersporthavens het hele jaar door aantrekkelijk zijn.

COSTA BLANCA 
De Costa Blanca biedt u een 218 kilometer lange spectaculaire kustlijn met witte zandstranden en een kalme zee. Dankzij de 2800 uren zonneschijn per jaar en zijn bevoorrechte klimaat is deze regio dé favoriete vakantiebestemming voor miljoenen mensen. Niet enkel de zee maar ook de hoge bergen definiëren dit uniek Mediterraans landschap. De Costa Blanca noord met zijn grillige kustlijn, spectaculaire bergen en valleien waar men aan terrasbouw doet staat in schril contrast met de Costa Blanca zuid waar de bergen plaats maken voor palmbossen, wijngaarden en kilometer lange fijne zandstranden.
Dankzij de moderne infrastructuur is de Costa Blanca zeer makkelijk bereikbaar. Langs de kust liggen talrijke sport- en vissershavens en watersport faciliteiten. Alsook liefhebbers van golf komen hier vollop aan hun trekken. De Costa Blanca garandeert elke bezoeker te bieden wat hij of zij op zoek naar is.